Hőszigetelő festék fajták

Linkmanó, cs, 12/22/2011 - 01:13

Üdvözöljük festék oldalunkon melyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy Önt, mint laikust vagy akár szakértőt, hasznos és értékes információkkal lássuk el, mielőtt beltéri vagy kültéri festéshez kezdene. Az első ecsetvonás megkezdése előtt itt tájékozódhat az alapvető és legfontosabb tudnivalókról, hogy otthona pont olyan legyen, mint Ön szeretné.
Első és az egyik legfontosabb dolog, nem csak otthonunkban, hanem a világban is melyben élünk, a szín fogalma. A megfelelő beltéri színnel akár hangulatunkat, közérzetünket is befolyásolhatjuk A berendezési tárgyaink és a fal színeinek összhangja elhanyagolhatatlan. A sárgás, barnás színeket elsősorban olyanoknak ajánljuk akik, barátságos vidám környezetet szeretnének otthonunkból varázsolni. A zöld és árnyalatai igazoltan nyugtató hatással vannak az emberi szervezetre, ezt kórházakban műtéti helyiségekben és egyéb egészségügyi intézetekben is jól megfigyelhetjük.

Egyértelműen hűvös színek közé sorolhatjuk a kékes árnyalatúakat. Figyelembe véve, hogy a sötétebb, úgynevezett hűvösebb színek vizuálisan térszűkítő érzést keltenek bennünk, kisebb, szűkebb lakrészekhez nem ajánljuk. Ellenkező, térnövelő hatást érhetünk el a világosabb színek alkalmazásával.
A festékek összetételükben tartalmazhatnak egészségünkre káros vegyületeket. Ezek az oldószeres anyagok, melyek a párolgásuk során olyan anyagokat juttatnak a levegőbe, melyek veszélyeztetik az emberi szervezetet. A festék kiválasztásánál, tehát ügyelnünk kell arra hogy a dobozon feltüntetett, úgynevezett VOC értéke 0 vagy ehhez nagyon közli érték legyen. Figyelembe véve tehát az oldószeres alapú festékek veszélyeit, inkább válasszunk vízbázisú festéket, melynél előnye, hogy felvitele után elpárolog és nem jelent veszélyt sem Önre sem környezetére. Festék és egyészség.
Beltéri falaink legnagyobb ellensége a penész. Mielőtt bármilyen festésbe kezdenénk, gondoskodnunk kell, hogy a felület ne tartalmazzon penész spórákat, majd célszerű úgynevezett hővisszaverő, kerámia tartalmú festéket választani. Előnye, hogy visszaveri a környezetből érkező hőmennyiséget, így gátolja a páralecsapódást, amely a penészképződés kiinduló oka. Amennyiben valamilyen oknál fogva, nagy a helyiség páratartalma, mindenképpen érdemes az ablak permébe beépített szellőzőt alkalmaznunk, mely takarékosan és elegánsan oldja meg a levegőcsere problémánkat.
A következő témakörünk a kültéri festés. Hasonlóan a beltéri módszerhez, fontos a színek kiválasztása. Itt elsősorban nem az esztétikai vagy a térnövelés, térszűkítés a meghatározó, szín választáskor, hanem a hő elnyelése, és ennek következményei. A sötétebb színek több hőmennyiséget szívnak magukba, ezzel lerövidítve a festék élettartamát. Kültéri festék és védelem.
Továbbá az UV ellenálló képesség is igen fontos, hiszen az időjárási tényezők, szél, eső, hó, nap mint nap szélsőségesen is hathatnak a külső falainkra. Javasoljuk a minőségi festékek megvásárlását, mert ezzel elkerülhetik a gyakori homlokzat felújítását. Homlokzati festék és színezés.
A kültéri festékek specifikusan három nagy csoportra bonthatjuk: fém festék, tetőtér festék, fa festék.
Fém festésénél, speciális előkészítés szükséges és ügyelnünk kell, hogy a festék teljes mértékben fedje a felületet, meggátolva ezzel a fém oxidációját, rozsdásodását. Ezt a levegővel és a nedvességgel való érintkezés megakadályozásával érhetünk el.
A tetőfestékek funkcionálisan fontosak lehetnek a csapadék beltéri felületre való jutásának meggátolásában és hővisszaverő képességüknek köszönhetően javíthatják komfortérzetünket egy forró nyári napon mellyel még energiát is spórolhatunk a klímaberendezés kevesebb használatával. Csak úgy, mint minden felületnél, itt is elhanyagolhatatlan a tökéletes por és egyéb szennyeződés eltávolítása, a festés megkezdése előtt. Festék légmentesen.
A harmadik csoportba a fa festékek tartoznak, melyek lehetnek lazur festék és fedőfestékek. Ügyelnünk kell, hogy a fa fizikai tulajdonságai változnak, a környezeti hatások tágítják, szűkítik térfogatukat. Ezért olyan festéket kell választanunk, mely a fa mozgását képes követni, akár éveken keresztül, úgy hogy legyen páraáteresztő képessége, de mégis vízhatlan legyen. Rugalmas fafesték.
Nagy vonalakban összefoglaltuk a legfontosabb információkat, melyekre egy festés előtt szüksége lehet hozzájárulva ezzel az ön otthonának kialakításához. Bízunk benne, hogy nemsokára ismét festék oldalunk látogatói között üdvözölhetjük. Festék otthon festék a komfortért.

 

Honlap megtekintése:
()

©2010-2024 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény