Hőszigetelő festék

Linkmanó, sze, 10/26/2011 - 21:28

Üdvözöljük honlapunkon, amelynek célja, hogy látogatóit megismertesse olyan nélkülözhetetlen információkkal, amelyek a festékkel, festéssel kapcsolatosak. Az oldal létrehozása során arra törekedtünk, hogy az érdeklődők minél pontosabb, részletesebb tájékoztatást kapjanak a fent említett témában. Hogy miért érdemes olvasgatnia cikkeinket és a hozzászólásokat? Vegyük először is a legfontosabb tényezőt, otthonunk komfortját, amelyben meghatározó szerepe van a megfelelő színek kiválasztásának.

Cikkeinkből azt is megtudhatja, mire kell ügyelnie szobái festése során. Elsősorban a színválasztásra kell figyelnünk, fontos, hogy úgy válogassuk össze a színeket, hogy azok passzoljanak egymással és a szoba berendezésével egyaránt.

A színeket különböző kategóriákba sorolhatjuk, amelyek alapján lehetnek hideg, meleg színek, vagy épp olyanok, amelyek nagyobbíthatják a teret. Ha valaki meleg színekkel szeretné körülvenni magát, mindenképp ajánlatos a barnás, sárgás színek használata. Ezzel ellentétben a kék a hideg színek közé tartozik. Köztudott, hogy a zöld szín nyugalmat sugároz, így akinek ez a célja, válassza a zöldet! Ha a festendő tér kicsi, érdemes világosabb színeket használni, mivel azok nagyobbítják a teret. Nagyon fontos, hogy olyan festéket válasszunk, amely nem tartalmaz káros anyagokat, hiszen az oldószeres anyagok kipárolgása az egészségre káros lehet. Éppen ezért javasolt olyan vízbázis alapú termék választása, amely használat után elpárolog.

A festék vásárlása során érdemes a VOC értéket figyelni, valamint azt, hogy a káros anyagot tartalmazó érték nullához közeli legyen. A festék kiválasztásakor szintén fontos szempont, hogy olyan festéket válasszunk, amely megakadályozza a penész kialakulását. Ahhoz, hogy megakadályozzuk a penész kialakulását, először is penész mentesíteni kell a festeni kívánt felületet. Miután ez megtörtént, hogy megakadályozzuk a páralecsapódást, olyan kerámiatartalmú festéket válasszunk, amely hő visszaverő. Nagy páratartalmú helyiségekben gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről! Ehhez nyújt segítséget az igen gazdaságos, az ablak pereménél elhelyezett szellőztető készülék. Lehetőség szerint könnyen tisztítható és hosszú távon is működőképes készüléket vásároljunk! A beltéri festék kiválasztása után legalább ilyen fontos a kültéri, más néven homlokzati festék kiválasztása is.

A beltérihez hasonlóan a kültéri festéknél is ajánlott a minőségi termék választása, hogy lehetőség szerint ne legyen szükség egy-két éven belül újrafestésre. A szín kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a sötétebb színek jobban magukba szívják a hőt, ezáltal a nagyobb mértékű hő terhelés miatt korábban elöregedhetnek. Válasszunk olyan festéket, amely UV ellenálló, véd az időjárás káros hatásaitól, úgy, mint az eső, hó vagy a szél. Fontos, hogy a festendő felületet rugalmasan befedje. A kültéri festékeknek három speciális fajtája ismeretes: fa, tető, fém festésére alkalmas festékek. Fémfesték kiválasztásánál mindenekelőtt azt a szempontot kell figyelembe venni, hogy a festék mindenféle nedvességtől távol tartsa a festeni kívánt felületet, megakadályozva ezzel oxidációs folyamatokat, vagyis a rozsdásodást.

Mielőtt a fémfelület lefestésére sor kerülne, a felületet elő kell készíteni és kezelni kell. A tetők festésére alkalmas termékek választéka igen behatárolt, mégis rendkívül fontos szerepet játszanak, hiszen a megfelelő festék kiválasztásával megakadályozhatjuk, hogy a tető beázzon, valamint meleg időben hő visszaverő képességével kellemesebbé teheti a beltéri hőmérsékletet és lehetőség szerint spórolhatunk a klímaberendezés használatán is.

A tető lefestése előtt elengedhetetlen, hogy sort kerítsünk a tető alapos letisztítására, hiszen kültéri révén rengeteg kosz rakódhat le rá. Végül a kültéri festékek utolsó csoportja a fafestékek fajtája, amelyeknek további két csoportját különböztethetjük meg, a lazúr- és védőfestékeket. Mivel a fa egy élő anyag, amely szerkezetét változtatja, lényeges, hogy olyan festéket válasszunk, amely alkalmazkodni tud ehhez, és védelmet biztosít a fa számára. Meghatározó tulajdonsága a fafestéknek, hogy egyszerre legyen vízhatlan és páraáteresztő. Mindezekről részletesebb tájékoztatást kaphat, ha figyelmesen olvassa cikkeinket. Reméljük felkeltettük érdeklődését, és rendszeresen üdvözölhetjük honlapunkon! Látogasson el oldalunkra minél gyakrabban, hogy első kézből értesüljön az Ön számára fontos információkról!

 

Honlap megtekintése:
()

©2010-2024 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény