Festék - hőszigetelő festék

Linkmanó, sze, 12/21/2011 - 21:09

Valószínűleg azért kattintott a weblapunkra, mert felújítás előtt áll vagy már belefogott egy hatalmas átalakításba és nem azt az eredményt kapta, amit megálmodott magának, családjának vagy csak érdeklik a legújabb festékek, festési technológiák. Mi az oldalunkat igyekeztünk úgy összeállítani, tartalommal feltölteni, hogy hasznos és használható tippekkel, tanácsokkal tudjuk segíteni mindazokat, akik festéssel, festék felhasználással kapcsolatban érdeklődnek.

Az ideális komfortérzet kialakítása:
Ha nekiállunk bármilyen szintű felújításba, gondoljuk át, hogy megfelelő e közvetlen lakóterünkben a komfortérzetünk, s ha nem, mik lehetnek ennek a kiváltó okai. Sok esetben tapasztalhatók penészes falfelületek, például a sarkokban, ami nem minden esetben a vizes fal eredménye, hanem a nem megfelelő szigetelés, fűtési rendszer kialakítása. Ebben az esetben ezek okait kell megszüntetni, majd megfelelő penészgátlóval lekezelni a falfelületet és csak ezután neki állni a felújításnak. Fontos megemlíteni, hogy érdemes ezt egy szakemberrel megnézetni, kikérni a véleményét, mielőtt bármibe is belefognánk.

A nem megfelelő színválasztás is adhat egy rossz komfortérzetet, ezért alapos átgondolást igényel az új, megfelelő szín kiválasztása. Itt figyelembe kell vennünk a már meglévő berendezéseket, kárpitanyagokat, valamint a rendelkezésünkre álló terek nagyságát, hisz egy kisebb helységet egy rosszul megválasztott sötét színnel csak még jobban összenyomunk, valamint ügyelnünk kell a természetes fény eloszlására, ha a fény kevés, akkor mindenképp világos színre törekedjünk!

A megfelelő festék kiválasztása:
Az elsődleges szempont a kiválasztásnál, hogy belső falfelületre vagy külső felületre keresünk falfestéket!?
Belső falfestéknél fontos, hogy ne tartalmazzon káros anyagokat, tehát az oldószeres festékek használatánál, a használat során a levegőbe kerülhetnek olyan káros anyagok, amik veszélyeztethetik Ön és családja egészségét, ezért mindenképp olyan festék beszerzését javasoljuk, amely vízbázisú. Bármely festék vásárlásakor mindenképp nézze meg a dobozon feltüntetett VOC értéket, amely az egészségre káros anyagok százalékos mennyiségi arányát mutatja, amely lehetőleg nulla legyen vagy ehhez közeli érték.
Ha a falfelület penészes, akkor a megfelelő penészgátlók alkalmazása után, amikor már a penész spórák megszűntek, olyan festéket javasolunk, amely hővisszaverő hatással bír, így megszünteti a pára lecsapódását, ami a penészesedés alapját képezi. De itt fontos megemlíteni a megfelelő szellőztetés biztosítását is, főleg ha nagy a helységben a páratartalom.
Külső falfestéknél beszélünk homlokzat festékről, valamint, három egyedi fajtát különböztetnünk meg. Van fára, fémre és tetőre kifejlesztve speciális festék. Nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása, hisz ne feledjük, a sötét szín magába szívja a hőt, ezáltal hamarabb elöregedik és tönkre megy a festék.

Mindenképp arra törekedjünk, hogy a festék UV ellenálló legyen, a káros időjárási viszontagságoknak, hónak, szélnek és a szélsőséges hőmérsékletingadozásoknak is ellenálljon. Itt kell, hogy megemlítsük mennyire fontos a minőségi festék, hisz gondoljuk csak el, ha rászánjuk magunkat a festésre sohasem 1 évre gondolkodunk, fontos, hogy olyan festéket válasszunk, ami évekig azt a minőséget nyújtja, amit elvárunk. Pár éve már jelen van a hazai piacon olyan hőszigetelő festék, amely egyben hőszigetelő funkciót is betölt. A felhordási vastagsága kb. 2mm, amely megfelel egy 5 cm vastag hungarocelles borításnak, így két legyet ütünk egy csapásra, hisz megoldjuk a ház hőszigetelését és a homlokzatfestést is, ami jelentős költségcsökkentést képez a munkadíjak területén. A festék kerámia gömböcskéket tartalmaz, amelynek magas a hővisszaverő képessége, így gondoskodik a felület egyenletes hővisszaverődéséről, valamint a speciális kapilláris rendszeren keresztül a falból a vizet kivonja, így a kiszáradt falak hőmegtartó képessége 20%-kal javul.
A fémfestékek feladata, hogy tökéletesen elzárja a fém felületét a nedvességtől, levegőtől, így meggátoljuk az elindulását az oxidációs folyamatoknak, tehát nem fog elindulni a rozsdásodási folyamat. Ennél az eljárásnál mindig speciális előkészítésre és felületkezelésre van szükség.

A tetőfesték a kínálat egy különleges részét képezi, speciális hővisszaverő képességgel rendelkezik, amivel jelentősen lehet csökkenteni a lakótér hőmérsékletét, így a klímaberendezések használatát általa lehet csökkenteni, de ez a festék is gondosan előkészített felületet igényel.

A fafestékek lehetnek lazúr festékek, amelyeknek a célja a fa szépségének, erezetének a kiemelése, ápolása, valamit fedőfestékek. Mindenképpen olyan festéket válasszon, amely rugalmas szerkezetű, mivel a fa egy élő anyag, állaga, szerkezete folyamatosan változik, formálódik, vízhatlan és pára áteresztő képességgel kell rendelkeznie, hogy bírja az időjárás viszontagságait.
Örömmel vettük, hogy honlapunkat átolvasta és reméljük tudtunk olyan mennyiségű hasznos információt nyújtani, amivel otthona még komfortosabbá válhat, ahova mindig öröm hazatérni!

 

Honlap megtekintése:
()

©2010-2024 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény