DHL kivonulás, Yandex tárgyalások és Mosbirch leállításának előkészületei

Linkmanó, p, 07/29/2022 - 23:23

A Deutsche Post DHL Group szeptember 1-jétől nem szállít több küldeményt és dokumentumot Oroszországon belül. A vállalat közleményében azt mondta.

(https://express.dhl.ru/info/izmeneniya-v-rabote-dhl-express-tdd/)
A szállítási igényeket augusztus 31-ig lehet benyújtani - ezeket teljesíteni fogják. Ezt követően az oroszországi fiók elveszíti a DHL Express globális információs rendszeréhez való hozzáférést, amely biztosítja az Oroszországon belüli kézbesítés automatizálását.

A vállalat "az információs rendszerek és az infrastruktúra működésével kapcsolatos jelentős technikai nehézségekkel", valamint "jogszabályi korlátozásokkal" indokolta döntését.

A Yandex sorsának tárgyalása

A Yandex társalapítója, Arkagyij Volozh elveszítheti az irányítást a vállalat orosz része felett, cserébe a külföldi projektek fejlesztésének jogáért. A The Bell (https://thebell.io/volozh-mozhet-obmenyat-kontrol-v-yandekse-na-vozmozhn...) forrásaira hivatkozva arról számol be, hogy erről tárgyalnak.

A kiadvány a Yandexből leválasztható projektek között említi a drónokat, a felhőszolgáltatásokat és az oktatási Yandex.Practicumot. Térképek és Navigátor is hozzáadható hozzájuk. Némelyiket - például a drónokat - eredetileg a nyugati piacok számára fejlesztették ki. A processzorok kritikus fontosságúak a pilóta nélküli autók számára, amelyeket jelenleg nem szállítanak Oroszországba.

A jegybank szankciókra készül a tőzsdék ellen

Az orosz jegybank tárgyal a piaci szereplőkkel a rubel-dollár és az euró árfolyamának kialakítására szolgáló mechanizmusról, amennyiben a devizakereskedelem leáll. Erről a Forbes számolt be forrásaira hivatkozva.

Egy ilyen forgatókönyv akkor lehetséges, ha a Nemzeti Elszámoló Központ (NCC) és a moszkvai tőzsde nagyszabású nyugati szankciók alá kerül.

Az orosz jegybank egy olyan alternatívát fontolgat, amely a Bloomberg orosz megfelelője lenne, egy tőzsdén kívüli platform, amelyre a legnagyobb bankok adnák meg jegyzéseiket.

 

Honlap megtekintése:
()

©2010-2024 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény