Call center szolgáltatás, call center ügyfélszolgálat

virtuarium, sze, 12/02/2020 - 16:08

Amennyiben Ön nem cégvezető vagy tulajdonos, kérem ne olvasson tovább!
Cégvezetőként kapott már visszajelzést, hogy Önöket hiába hívják, úgyse lehet elérni? Volt már panasz az ügyfélszolgálatukra? A lassú ügyintézésre?
Ugye tudja, hogy a személyes tapasztalat, hogy a szájról-szájra terjedő pletyka, egy ismerős által megosztott sztori sokkal többet számít egy cég megítélésében mint sok millió forint reklám bármelyik médiában. Ezért nagyon nem mindegy, hogyan foglalkozunk az ügyfelek problémáinak kezelésével. Egy rossz megnyilvánulás, egy megválaszolatlan kérdés, egy fel nem vett telefon, egy türelmetlen kolléga pillanatok alatt elronthatja mindazt, amit egy profi marketinges évek alatt felépített. Egy profi, felkészített call center munkatárs tisztában van azzal, hogy az ügyfélszolálat a cég arca, arról nem is szólva, hogy egy profi ügyfélszolgálat nagyobb vállalat benyomását keltheti. Gondolkodott már azon, hogy mennyi meglévő vevőt veszít azzal, ha késve kezelik az ügyfelek problémáit? Pedig ez nem feltétlenül az ügyfélszolgálatos munkatárs hibája, hiszen előfordulhat, hogy csupán túl lett terhelve. Rosszabbik eset, és hallottunk már olyat is, amikor a telesales kolléga kijelentette, ha akar valamit az ügyfél, majd újra hívja. Az ügyfelek viszont nem várnak, amikor egy cégnél nem veszik fel a telefont, akkor ők bizony elmennek a konkurenciához vásárolni, ezt pedig egyik vállalkozás sem kívánhatja magának. De ugyanez vonatkozik a tudakozóra: bár a potenciális vásárlók többsége hasonló kérdéseket tesz fel, ha nem kapja meg a választ, akkor is tovább áll. Ráadásul sajnos előfordul, hogy a pult mögött álló eladó sem ért ahhoz, amit árul.
Egy profi Call Center képes folyamatosan és nagy mennyiségben fogadni a hívásokat, kezelni a megkereséseket, így nincsenek a cégnél elvesztett ügyfelek. Azonban egy saját ügyfélszolgálat megszervezése nem olcsó. Legtöbbször úgy gondolják, ha egy munkatársat leültetnek egy íróasztalhoz telefonnal a kezében, akkor minden problémát megoldottak. Azzal viszont nem kalkulál a vezető, hogy csúcsidőben a beáramló megkereséseket nem fogja tudni kezelni egy szem ügyfélszolgálatos munkatárs. Ezáltal sok lesz az elvesztett ügyfél, a kolléga pedig akármilyen kedves és segítőkész is, egy idő után frusztráltá válik a helyzet miatt.
Ezzel szemben egy professzionális call center csapatot kaphat, amennyiben külsős szolgáltatóval köt szerződést és annak a szolgáltatásait veszi igénybe. Ráadásul nem lesz szüksége költséges eszközök és szoftverek beszerzésére, nem kell külön bérköltséget és járulékokat fizetni, és nem kell aggódnia amiatt sem, hogy mennyi ügyfelet és üzletet veszít egy hónap alatt.
Egy igazi Call Center sokkal többet tesz, minthogy fogadja az érdeklődők hívásait, vagy értékesítés céljából felkeresi ügyfeleit. Mit tartalmaz a szolgáltatásunk? Klasszikus ügyfélszolgálati tevékenységet, bejövő hívások fogadását és kimenő hívások indítását, akár a megbízóink által elvárt scriptnek megfelelően (pl.: címegyeztetés, emlékeztető hívás), és mindezt akár nyitvatartási időn túl is. Valamint piackutatást és közvélemény kutatást végzünk elsősorban budapesti és pest megyei cégeknek.

 

Honlap megtekintése: profi Call Center
(https://www.wecall.hu/)

©2010-2022 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény