Az FTX SBF szövetségi felügyeletet kér a Coinbase incidens után a kriptográfián

Linkmanó, h, 07/25/2022 - 20:58

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) számos kriptovezető és szakértő célkeresztjébe került a "Token" természetének mérlegelése miatt. Az FTX vezetője, Sam Bankman-Fried azonban szintén kifejtette véleményét a kérdéssel kapcsolatban.

Az FTX vezetőjének véleménye a tokenek természetéről
SBF részleteket osztott meg arról, hogyan működik az FTX margin motorja és milyen struktúrát javasolnak az Egyesült Államokban. Megemlített egy jelentést arról, hogy Németországban csak az előre letétbe helyezett letéttel rendelkező határidős ügyletek engedélyezését javasolta.

Ennek a Twitter szálnak a közepette Alex, egy újságíró megkérdezte az SBF álláspontját a "sok token valójában értékpapír" kérdéssel kapcsolatban.

Erre az FTX vezetője azt írta, hogy vannak tokenek, amelyek értékpapírok és vannak tokenek, amelyek nem azok. Hozzátette, hogy alapértelmezés szerint a SEC azokat fogja venni, amelyeket kibocsátásokhoz használnak. Míg a CFTC azokat veszi át, amelyek nem azok. Ezzel kapcsolatban azonban rugalmasan fogalmaz.

Azzal zárta, hogy "végül is így vagy úgy, de a kriptók szövetségi felügyeletét akarja".

Eközben az FTX, amely a közelmúltbeli kripto-összeomlás miatt fuldokló cégek felvásárlása felé tart, bejelentette, hogy hajlandó likviditást biztosítani a Voyager Digital ügyfeleinek. A javaslat szerint a Voyager ügyfelei lehetőséget kapnak arra, hogy új számlát indítsanak az FTX platformjain.

A SEC 9 kriptót sorol fel értékpapírként
A SEC egy nemrég benyújtott panaszában azt állította, hogy a Coinbase kriptotőzsdei platformon jegyzett mintegy kilenc digitális eszköz "értékpapírnak" minősül. Az ügynökség azt is állította, hogy a tőzsde termékmenedzsere bennfentes kereskedelemben vett részt. Tippeket és részleteket adott a kriptók jövőbeli tőzsdei bevezetésével kapcsolatban a testvérének és az egyik barátjának.

A SEC azonban azzal vádolta, hogy ez a tevékenység segített az állítólagos személyeknek több mint 1,1 millió dollárhoz jutni.

A bizottság az AMP (AMP), Rally (RLY), Rari Governance Token (RGT), XYO (XYO), DerivaDEX (DDX), DFX Finance (DFX), LCX (LCX), Powerledger (POWR) és Kromatika (KROM) értékpapírokat sorolta fel.

A panaszra válaszolva a Coinbase megemlítette, hogy aktívan figyelik a tiltott tevékenységeket. Az ügy kivizsgálása során 3 gyanúsítottat azonosítottak, és a részleteket átadták a bűnüldöző hatóságoknak.

forrás: https://coingape.com/just-in-ftxs-sbf-seeks-federal-oversight-on-crypto-...

 

Honlap megtekintése:
()

©2010-2024 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény