Motiváció a sikerhez és a kitartáshoz

nisza, p, 06/09/2017 - 18:48

A célok kitűzése és a sikerélmények megélése fontos a kiegyensúlyozott élet érdekében. Manapság már rengeteg forrásból szerezhetünk motivációt, ami támogatja a kitartást a kemény munka során. Ám nagyon fontos, hogy reális kép éljen bennünk a sikerekkel kapcsolatban és tisztában legyünk vele, hogy a munkánk indikátora nem feltétlenül a várva várt nagy siker, ugyanis a kudarcok és a hullámvölgyek hozzátartoznak az élethez.

A kiemelkedő sikereket elérők rendre beszámolnak arról a különös tényről, miszerint mire valaki eléri a jól megérdemelt sikert rendszerint már 3-4 nagy kudarcon is túl van. Fontos tehát, hogy a népszerű és motiváló történeteket kontextusba tudjuk helyezni, és ha kudarcokkal kerülünk szembe, azt ne tragédiaként éljük meg, hanem legyünk tudatában, hogy ez az élet része.

Éppen ezért kezdett a Szépelgő blog egy olyan sorozatba, ami nem csupán motiváló sikersztorikat mutat be, de a hozzájuk tartozó nehézségekről, akár kudarcokról is szót ejt, ezáltal festve reálisabb képet a valódi sikeres.

www.szepelgo.hu

 

Honlap megtekintése: Sikerek és kudarcok történetei
(http://www.szepelgo.hu/2017/04/siker-kudarc-rogos-ut-1-resz.html)

©2010-2018 Linkmanó ingyenes linkgyűjtemény